Mezőgazdasági hírek

Méhészeti járművekre igényelhető csekély összegű támogatás

2019. február 11., hétfő

 

Támogatás igénybevételére jogosult:

Az a méhész, akinek a tárgyévben (pályázat benyújtását megelőző év) elvégzett monitoring vizsgálat alapján legalább 80 méhcsalád volt a tulajdonábanés a vizsgálat adatait a kérelmező kötelezettsége szerint bejelentette a Tenyészet Információs Rendszerbe (TIR).

Támogatás mértéke:

A támogatás mértéke a kérelmező üzemeltetésében lévő méhészeti eszközhordozó járműre, illetve vándor méhesházra a támogatási kérelem benyújtásának évét megelőző naptári évben azaz a 2018. évben igazoltan megfizetett kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási, illetve gépjárműadó költsége, továbbá OBU fedélzeti rendszer vásárlása esetén méhészeti eszközhordozó járművenként, 5 évente az OBU fedélzeti rendszer nettó ára, de legfeljebb 40 ezer forint.

Támogatási kérelem benyújtásának módja/határideje:

A támogatási kérelmet jelen közlemény 1. számú melléklete szerinti, N0816 számú, „Támogatási kérelem” nyomtatványon 2019. február 15 – 2019. április 15. közötti időszakban a Kincstár Piaci és Nemzeti Támogatások Főosztályához postai úton az alábbi címre kell benyújtani: Magyar Államkincstár Piaci és Nemzeti Támogatások Főosztálya 1476 Budapest Pf. 407.

Share