Mezőgazdasági hírek

Az idei Champagne pezsgő nagyon jó évjárat lesz

2018. szeptember 12., szerda
Már augusztus utolsóelőtti hetében megkezdődött a Champagne-borvidéken a szőlőszüret, körülbelül két héttel korábban a szokásosnál.

A borászok szerint az ideális időjárási körülményeknek köszönhetően az idei pezsgő a „nagyon jó” évjáratok közt fog szerepelni – írja a Syngenta blog.

Írja be a naptárába Innovációs bemutató és gazdanapjaink dátumát,
és foglalja le a helyét most!

750x282_Event_Banner.jpg
Mivel a szőlőt kézzel szedik, a régió mintegy 120 000 szezonális munkavállalót alkalmaz, akik első csoportjai a régió déli részén, a Cote des Bar környékén fekvő falvakban kezdték meg a szüretet.„A szőlő kiemelkedő állapota és az ideális időjárási viszonyok révén korán kezdhettük meg a szüretet” – tudatta az AFP-vel a régió Champagne-bizottsága, amely a szüret kezdetéről a szőlőminták érettsége, cukorfoka és savassága alapján dönt. Így a régió 300 szőlőtermesztő falva fokozatosan kapcsolódik be a szüretbe.

Az ideális tavaszi és nyári időjárási körülmények kiváló 2018-as évjáratot ígérnek – fotó: Pixabay

Az ideális tavaszi és nyári időjárási körülmények kiváló 2018-as évjáratot ígérnek, és volt olyan szőlész, aki néhány nappal korábban megkezdte a betakarítást, mivel rengeteg jó, érett szőlő már a földön volt.

„Ha még egy hetet vártam volna, akkor talán odalett volna az egész termés” – mondta a francia hírügynökségnek Jacques Beaufort borász.

Forrás: agroinform.hu

Share