Mezőgazdasági hírek

Spéci vasakkal okoztak defektet a földön dolgozó traktornak – majd kiloptak belőle mindent

2019. november 8., péntek

Ma reggel egészen elképesztő történetbe botlottam a legnagyobb közösségi oldalon. Sajnos, az nem egyedi eset, hogy a gazdálkodók rosszakarói különböző vasakat, tüskéket rejtenek el a földeken, hogy azokkal defektet okozzanak, több százezres kárt és leállást eredményezve. Mezőhegyesen azonban a gumiabroncsok kilyukasztása után kipakolták a teljes erőgépet is.

“Történt, hogy november 5-én, este 8 órakor a román határ mellett a MAGNUM 340-es traktorunk szántás közben defektet kapott!
Ebben semmi rendkívüli nincs, hiszen az ilyesmi előfordulhat máskor is. A történet furcsasága, hogy amikor jobban szemügyre vettük a kereket, akkor láttuk, hogy a képen is látható tüskék közül az egyik benne volt a gumiban. Ez egy igazi mestermunka, nem akárki csinálhatta” – olvasható a beszámolóban, amiből az is kiderült, hogy a defektet kapott traktort éjszaka kint hagyták a táblán, azzal számolva, hogy másnap kijavítják a hibát, és folytatódhat a munka.

Reggel azonban nagy meglepetés várta a mezőhegyesi traktorost, hiszen az erőgépet teljesen kipakolták. Elvittek 600 liter gázolajat, 11 halogén lámpát, kulccsal kinyitották a gép ajtaját, és kiszedték a rádiót, elloptak egy szerszámos ládát, csak a krova készletet hagyták ott. A kár így több százezer forintra tehető, ami után a tulajdonosok a rendőrségen feljelentést tettek.

 

“Kérünk mindenkit, aki valamilyen információval rendelkezik, jutalom ellenében ossza meg velünk! Ezt a kis írást, kérjük, minél többen osszátok meg, hátha megkerülnek a rablók… ha meg nem, akkor reméljük, hogy a Jóisten rájuk méri, amit megérdemelnek…… Minden gazdálkodó vigyázzon az értékeire!” – olvasható Papp József elkeseredett bejegyzésének végén.

Az elkeseredettség és a düh pedig érthető…

Forrás: agroforum.hu

Share